7. huhtikuuta 2014

Vuohenjuustoburgerit ja pannukakut

Viikonloppu meni meillä vähän herkutellessa. Lauantaina kanssa-asujani teki meille hampurilaisia alusta lähtien sämpylöitä ja coleslawia myöten. Kuulemma sämpylöissä yksin meni pari-kolme tuntia kohotuksineen (tarkempi ohje löytyy "viiden tähden hampurilainen" -kirjasta). Täytteet olivat sitten omaa sovellusta, majoneesi itsetehtyä myöskin. Coleslaw oli sovellettu jostain internetin syövereistä löytyneestä.



Sunnuntaiaamuna oli sitten minun vuoroni jatkaa ruokapuolella. Amerikkalaisia pannukakkuja aamiaiseksi siis. Ohjeen löysin jostain blogista. Alunperin se oli kahdeksalle hengelle, ilmeisesti tarkoitettu käytettäväksi "blinipannulla", mutta puolikas ohje oli meille melko sopiva kun pannukin oli isompi.


Näihin pannukakkuihin tarvitset:

- 2,5 dl vehnäjauhoja
- vajaan ruokalusikallisen leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 ruokalusikallista sokeria
- 1 muna
- 2,5dl maitoa
- 2rkl sulatettua voita

Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään yhdessä kupissa, muna ja maito, sekä sulatettu voi toisessa. Sen jälkeen jauhoseos munamaito seoksen joukkoon ja hyvin sekaisin. Pannukakut paistetaan melko kuumalla pannulla, taikina alkaa kuplia kun on aika kääntää puolta. 

Meillä oli kaverina mansikkahilloa, kermavaahtoa, sekä vaahterasiirappia. Suklaa ja banaanit toimivat myös melko hyvin.. ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti