18. huhtikuuta 2014

Iltapala

Pienen pääsiäisloman kunniaksi ajattelin yllättää mieheni pienellä iltapalalla. En ole tätä aiemmin tehnyt, vaikka muutamia kertoja sitä on yhdessä syöty. Olen taitava sysäämään vastuun keittiössä hänelle, en oikein pidä kokkaamisesta loppujen lopuksi. Leipominen on kivaa, mutta ruuanlaitto.. noh, ei oikein.

CAMEMBERT-JUUSTO UUNISSA


Tähän herkulliseen iltapalaan tarvitset

- Camembert-juustoa. Puisessa kuoressa. Tunnistaa vahvasta tuoksusta. Jos ei pidä vahvoista ja/tai homejuustoista, ei tämä välttämättä ole myöskään oikea juusto.
- Valkosipulin kynsiä, pari-kolme
- Tuoretta timjamia
- Hyvää punaviiniä. Ei mitään liian kevyttä, muttei myöskään liian täyteläistä. (Beronia, Rioja 2010) Itse juustoon sitä ei tarvitse paljoa, mutta loppu meneekin ruuan kanssa nautiskellessa.
- Kaveriksi patonkia.

Meidän lempparipunkku löytyi viime kesänä Barcelonan reissulta. Kaupasta otettiin melko randomilla joku (paikalliseksi hinnaksi aika kallis) viiden-kuuden euron pullo. Ja siitähän se sitten lähti.
Suomesta kyseistä punaviiniä ei tietenkään saa,  mutta Eckerön laivalta kympin hintaan.


Juuston on hyvä antaa olla pöydällä lämpiämässä jokunen hetki ennen valmistusta. Poistetaan se muovi juuston ympäriltä ja laitetaan takaisin rasiaan, kannen voi laittaa sinne alle.
Kuoritaan valkosipulinkynnet, pilkotaan vähän pienemmiksi ja laitetaan astiaan johon kaadetaan kiehuvaa vettä päälle. Niiden maku vähän pehmenee näin.
Tökitään reikiä juustoon ja työnnetään valkosipulinkynsiä niihin.
Muutama timjamin oksa päälle.
Ja sitten sitä punaviiniä koko jutun päälle, niin että se imeytyy vähän juustoon.

Uunissa n. 220 asteessa 15-20 minuuttia.


Uuniin menossa. Nam.
Melko helppo ja herkullinen iltapala nautiskelijoille.

Lopputulos juuri ennen syömistä.

Nyt meillä olisi suuntana päivänäytös elokuvissa ja huomenna kesän kevään ensimmäinen kerta mökillä! Grillausta ja saunomista. Tavoitteena kokonaisvaltainen rentoutuminen näiden muutaman vapaapäivän aikana.

Hauskaa ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti