CAMEMBERT-JUUSTO UUNISSA
Tähän herkulliseen iltapalaan tarvitset
- Camembert-juustoa. Puisessa kuoressa. Tunnistaa vahvasta tuoksusta. Jos ei pidä vahvoista ja/tai homejuustoista, ei tämä välttämättä ole myöskään oikea juusto.
- Valkosipulin kynsiä, pari-kolme
- Tuoretta timjamia
- Hyvää punaviiniä. Ei mitään liian kevyttä, muttei myöskään liian täyteläistä. (Beronia, Rioja 2010) Itse juustoon sitä ei tarvitse paljoa, mutta loppu meneekin ruuan kanssa nautiskellessa.
- Kaveriksi patonkia.
Meidän lempparipunkku löytyi viime kesänä Barcelonan reissulta. Kaupasta otettiin melko randomilla joku (paikalliseksi hinnaksi aika kallis) viiden-kuuden euron pullo. Ja siitähän se sitten lähti.
Suomesta kyseistä punaviiniä ei tietenkään saa, mutta Eckerön laivalta kympin hintaan.
Juuston on hyvä antaa olla pöydällä lämpiämässä jokunen hetki ennen valmistusta. Poistetaan se muovi juuston ympäriltä ja laitetaan takaisin rasiaan, kannen voi laittaa sinne alle.
Kuoritaan valkosipulinkynnet, pilkotaan vähän pienemmiksi ja laitetaan astiaan johon kaadetaan kiehuvaa vettä päälle. Niiden maku vähän pehmenee näin.
Tökitään reikiä juustoon ja työnnetään valkosipulinkynsiä niihin.
Muutama timjamin oksa päälle.
Ja sitten sitä punaviiniä koko jutun päälle, niin että se imeytyy vähän juustoon.
Uunissa n. 220 asteessa 15-20 minuuttia.
Uuniin menossa. Nam. |
Lopputulos juuri ennen syömistä. |
Nyt meillä olisi suuntana päivänäytös elokuvissa ja huomenna
Hauskaa ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti